Doporučení pro údržbu a delší životnost produktů

 

Vážení zákazníci,

Velmi si Vážíme toho, že jste si v široké nabídce zboží vybrali právě produkty značek, které zastupujeme.

Všechno zboží, které u nás v eshopu prodáváme, je kvalitní a vyráběné v souladu s nejnovějšími technologickými poznatky. Ačkoliv si za kvalitou a spolehlivostí našeho nádobí stojíme, i Vy můžete svým přístupem ovlivnit jeho životnost.

Pokud nechcete v nejbližší době opakovaně investovat do dalšího nádobí, doporučujeme dodržovat pár základních rad a postupů.shutterstock_145574272

 

 Obecné pokyny:

  1. Před prvním použitím odstraníme veškeré kryty a nálepky.
  2. Nádobí opláchneme vodou a čistícím prostředkem.
  3. Nádobí s antiadhezní úpravou ošetříme malým množstvím rostlinného oleje (opakujeme vždy, když nádobí začne ztrácet své nepřilnaé vlastnosti).
  4. Pánve a hrnce necháme po ukončení vaření vychladnout, neochlazujte je nárazově!
  5. Zaschlé zbytky potravin necháváme odmočit.
  6. K mytí používáme pouze čistící prostředky a pomůcky, které neodírají antiadhezní vrstvu.
  7. Prázdné nádobí nenechávme na rozehřáté plotně.
  8. Když brousíme nože, brousíme pouze osří!
  9. Keramické nože jsou určené výhradně ke krájení potravin,
  10. Mramorový povrch a povrch Greblon C3+ jsou odolné, ale žádný povrch nevydrží vše. Vyhýbáme se styku s kovovými předměty, např. vařečkami, lžícemi, noži, obracečkami nebo kovovými mixery a šlehači či dokonce krájení potravin přímo na pánvi.
  11. Odlupující se povrch má téměř vždy mechanickou příčinu!!!
  12. Nože jsou ostré a mohou způsobit poranění, dbejte na to při manipulaci s nimi i při jejich uložení. Zejména je uchovávejte mimo dosah dětí.
  13. V běžných případech stačí nádobí umýt vodou s čisticím prostředkem. Nádobí je možné mýt i v myčce, i když v zájmu co nejdelší životnosti je lepší se mytí v myčce vyhnout nebo jen mýt na ECO režim ve vrchní přihrádce myčky.
  14. Nádobí je vyrobeno složeno částečně z litého hliníku, a tak může za určitých okolností (vliv má složení vody v dané lokalitě, složení potravin na nádobí apod.) dojít k reakci s louhem (hydroxid sodný) obsaženým v některých čisticích prostředcích či leštidlech. Tato reakce je zdraví neškodná, ale projevuje se vytvořením černé vrstvy na spodní části dna nádobí. Lze snadno smýt, ovšem při styku s louhem se vytvoří znovu. Této reakci lze zabránit neutralizací louhu snížením ph (tj. zvýšením kyselosti) v myčce např. přidáním octa, citronové šťávy, kyseliny citronové a/nebo volbou čisticích prostředků fungujících více na enzymatické bázi - jedná se zejména o ekologické čisticí prostředky (Amway, AlmaWin, Ecover, 7th generation, čisticí prostředek z mýdlových ořechů). Dále pak je méně louhu v jednoduchých čističích (tj. nikoli 3v1 nebo 5v1), přičemž jako leštidlo můžete použít naprosto ekologický kuchyňský ocet.“ Pokud tato situace nastane, nejprve vrstvu důkladně smyjte pomocí hadříku a vhodného saponátu a následně postupujte dle pokynů výše.

 

Podrobnější postupy pro údržbu si můžete stáhnout:

           Doporučení pro údržbu HT              Doporučení pro údržbu R-L         Obecné pokyny pro veškeré nerezové nádobí

Centrum soukromí