Vážení zákazníci,
Velmi si Vážíme toho, že jste si v široké nabídce zboží vybrali právě produkty značek, které zastupujeme.
Všechno zboží, které u nás v eshopu prodáváme, je kvalitní a vyráběné v souladu s nejnovějšími technologickými poznatky. Ačkoliv si za kvalitou a spolehlivostí našeho nádobí stojíme, i Vy můžete svým přístupem ovlivnit jeho životnost.
Pokud nechcete v nejbližší době opakovaně investovat do dalšího nádobí, doporučujeme dodržovat pár základních rad a postupů.
Obecné pokyny:
- Před prvním použitím odstraníme veškeré kryty a nálepky.
- Nádobí opláchneme vodou a čistícím prostředkem.
- Nádobí s antiadhezní úpravou ošetříme malým množstvím rostlinného oleje (opakujeme vždy, když nádobí začne ztrácet své nepřilnaé vlastnosti).
- Pánve a hrnce necháme po ukončení vaření vychladnout, neochlazujte je nárazově!
- Zaschlé zbytky potravin necháváme odmočit.
- K mytí používáme pouze čistící prostředky a pomůcky, které neodírají antiadhezní vrstvu.
- Prázdné nádobí nenechávme na rozehřáté plotně.
- Když brousíme nože, brousíme pouze osří!
- Keramické nože jsou určené výhradně ke krájení potravin,
- Mramorový povrch a povrch Greblon C3+ jsou odolné, ale žádný povrch nevydrží vše. Vyhýbáme se styku s kovovými předměty, např. vařečkami, lžícemi, noži, obracečkami nebo kovovými mixery a šlehači či dokonce krájení potravin přímo na pánvi.
- Odlupující se povrch má téměř vždy mechanickou příčinu!!!
- Nože jsou ostré a mohou způsobit poranění, dbejte na to při manipulaci s nimi i při jejich uložení. Zejména je uchovávejte mimo dosah dětí.
- V běžných případech stačí nádobí umýt vodou s čisticím prostředkem. Nádobí je možné mýt i v myčce, i když v zájmu co nejdelší životnosti je lepší se mytí v myčce vyhnout nebo jen mýt na ECO režim ve vrchní přihrádce myčky.
- Nádobí je vyrobeno složeno částečně z litého hliníku, a tak může za určitých okolností (vliv má složení vody v dané lokalitě, složení potravin na nádobí apod.) dojít k reakci s louhem (hydroxid sodný) obsaženým v některých čisticích prostředcích či leštidlech. Tato reakce je zdraví neškodná, ale projevuje se vytvořením černé vrstvy na spodní části dna nádobí. Lze snadno smýt, ovšem při styku s louhem se vytvoří znovu. Této reakci lze zabránit neutralizací louhu snížením ph (tj. zvýšením kyselosti) v myčce např. přidáním octa, citronové šťávy, kyseliny citronové a/nebo volbou čisticích prostředků fungujících více na enzymatické bázi - jedná se zejména o ekologické čisticí prostředky (Amway, AlmaWin, Ecover, 7th generation, čisticí prostředek z mýdlových ořechů). Dále pak je méně louhu v jednoduchých čističích (tj. nikoli 3v1 nebo 5v1), přičemž jako leštidlo můžete použít naprosto ekologický kuchyňský ocet.“ Pokud tato situace nastane, nejprve vrstvu důkladně smyjte pomocí hadříku a vhodného saponátu a následně postupujte dle pokynů výše.
Podrobnější postupy pro údržbu si můžete stáhnout:
Doporučení pro údržbu HT Doporučení pro údržbu R-L Obecné pokyny pro veškeré nerezové nádobí