2-rychlostní tlakový hrnec RL-DST22-6L o objemu 6 litrů

3 hodnocení
 

Myslíte, že vaření musí nutně zabrat spoustu času? A tak radši točíte stále ta samá osvědčená rychlá jídla? S tlakovým hrncem Royalty Line RL-DST-22-6L o objemu 6 litrů to jde i jinak. Zkuste třeba carpaccio z červené řepy, domácí hummus či falafel, hrachovou polévku, ale i kotletky na pivě, guláš nebo i dýňovou polévku, fazolový salát a mnoho dalšího. Tlakový hrnec vám zpestří jídelníček a potěší i vaši peněženku! Tento nový model DST je navíc "dvourychlostní", což znamená, že můžete upravit tlak uvnitř hrnce například podle toho, jestli vaříte maso, nebo zeleninu.

Dostupnost Skladem
Běžná cena 3 799 Kč
Ušetříte 2 000 Kč (–53 %)
1 799 Kč
1 486,78 Kč bez DPH
   
Kód produktu RL-DST22-6L
Výrobce Royalty Line
Kategorie Tlakové hrnce
Záruka 2 roky
 

Tlakový hrnec může být revolucí ve vašem jídelníčku. Existuje řada zdravých a dobrých jídel, které nevaříme jen proto, že nemáme chuť trávit hodiny u sporáku. Díky "papiňáku" se může doba přípravy jídla zkrátit až o 70 % a i náklady půjdou dolů

Řada DST krom toho nabízí takzvané "2 rychlostní vaření". Znamená to, že si můžete vybrat, pod jakým tlakem budete vařit. Zelenina se totiž uvaří stejně dobře i při nižším tlaku a zůstane zachováno více živin. Naopak maso či luštěniny potřebují větší tlak, ty je lepší vařit na stupeň II. 

Vezměme si takovou červenou řepu: když se oprostíme od vzpomínek na to červené cosi, co mělo obohatit oběd ve školní jídelně, objevíme úžasnou plodinu, která je velice prospěšná našemu zdraví, nabízí řadu možností přípravy a v neposlední řadě za ni v syrovém stavu zaplatíte doslova pár korun. V tlakovém hrnci je pak uvařená za dvacet minutek a můžete tvořit: když přidáte kompotovanou mrkev s hráškem, vajíčko, trochu soli, pepře a olivového oleje, máte skvělý vyvážený salát. Labužníci nedají dopustit na její kombinaci s kozím sýrem a ořechy. Lahodné je i carpaccio s mozzarelou. Skvělá je ji jako příloha s nízkým glykemickým indexem a bez obsahu sacharidů! 

Další opomíjenou lahůdkou je cizrna. Opět zdraví velice prospěšná a chuťově zajímavá surovina, která si cestu na náš stůl teprve hledá. Cizrnu (předem namočenou) připravíte za půl hodinky. Následně můžete smíchat se sezamovou pastou, česnekem, solí, kmínem a máte svůj vlastní domácí hummus. Můžete rovněž přidat koriandr, cibuli, česnek a máte základ pro další arabskou specialitu  - falafel. Můžete si také vyrobit alternativní mlsání k vínu - cizrnu posolíte, opepříte (cayenským pepřem), trochu pokapete olejem a dáte do trouby na 30 minut. Tělu udělá mnohem lépe než nějaké brambůrky či buráky!

A pak tady máme i klasiku: hovězí po francouzsku - 1 kg hovězího masa, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 1 plechovka rajčat, 4 mrkve, 1 l vývaru, 4 dl červeného vína, olivový olej, snítka tymiánu, 1 bobkový list, sůl a pepř. Nejprve opečeme maso, poté cibuli s mrkví na kolečka, přidáme slaninu na kostičky, vrátíme maso, zalijeme vínem, vývarem a za 45 minut máme oběd à la française. 

Kdo rychlost určitě ocení jsou maminky s dětmi. Mrkvička s brambůrkem je hotová rychleji, než převlíknete špinavé kalhoty. Pak už stačí tyčový mixér a je navařeno. Stejně tak rýže - tu ještě můžete trochu zpestřit tím, že nejprve osmahnete v hrnci na másle cibulku poté přidáte rýži, řekněme dva hrnky, pět hrnků vývaru a vaříte 6 minut od okamžiku, kdy začne unikat pára. Pak přidáte hrnek hrášku (klidně mraženého) a můžete i posypat sýrem. Testováno na vlastních dětech!

V minulosti býval tlakový hrnec složitá a někdy i nebezpečná záležitost. To už neplatí pro moderní tlakový hrnec od Royalty Line, který má 6 různých bezpečnostních prvků a zavírá se jednoduchým otočením rukojeti. K vypuštění páry pak opět stačí otočit páčkou, vypustit páru a pootočit rukojetí. 

Vařené jídlo zůstává přírodní a chutné, vitamíny a přírodní aroma zůstává zachováno.

Tlakový hrnec dodáváme se srozumitelným návodem k použití v českém jazyce.

4L

Vlastnosti tlakových hrnců Royalty Line:

  • Zapnutí otočné rukojeti na horní části tlakového hrnce je praktické, včetně snadnějšího uvolnění a zajištění víka hrnce. Když slyšitelné zacvakne, a tlakový hrnec je pevně uzavřen, červený pojistný ventil na rukojeti bude viditelný. Tímto způsobem je zajištěno, že hrnec udržuje veškerou páru a tlak uvnitř je správný
  • Úrovně měření v hrnci vám pomohou se rozhodnout, kolik vody je třeba do hrnce přidat
  • Tlakový hrnec má indikátor úrovně vaření. Když je vidět první bílý kroužek, tlakový hrnec začíná vařit. Pokud je viditelný druhý červený kruh, teplota pod hrncem je příliš vysoká, což je varování pro snížení tepla pro správné vaření.
  • Můžete zvolit vaření při tlaku 60 kPa, nebo 100 kPa podle toho, jaké potraviny vaříte. 
  • Možnost využití hrnce jak na sklokeramické desce, tak na plynovém sporáku i indukci 

 

Podobné produkty

Materiál Nerezová ocel
Objem 4 litry

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.